Salalah - Staden

Vilken annorlunda stad! Salalah är Omans näst största stad men det känns det verkligen inte som, jag tycker att det kändes som en ökenstad. Det är ganska ålderdomligt och mycket sand på gatorna men samtidigt väldigt rent. Befolkningen i Oman är väldigt trevliga, gästvänliga och inte ett dugg blyga för att stirra på andra människor, kanske inte så konstigt när vi nästan var de enda västerlänningarna som gick runt i staden, dessutom utan burka. När vi besökte en restaurang var det nästan folktomt men sen verkade det som djungeltelegrafen gjorde sitt och det blev nästan fullsatt. Nästan alla sällskap beställde in mat som fräste och bubblade, då var det vår tur att stirra och vips bjöd bordet bredvid på en tallrik av deras mat, skulle det någonsin hända i Sverige?
I skyltfönstren där de sålde burkor var det bara skyltdockor med övertäckta huvuden, helsvarta, såg ganska läskigt ut. Vi gick även förbi ett antal frisörsalonger, ganska fascinerande. De flesta frisörerna (endast män) hade orange-rött hår, förklaringen till det var att männen fick inte färga håret om de inte färgade det till en overklig färg, detta för att de inte skulle kunna lura kvinnorna om sin verkliga ålder. Rolig kuriosa :) Titt som tätt ljöd även böneutropet och på hotellrummet fanns ett klistermärke i taket som visade åt vilket håll Mecka låg åt. Ja, det finns så mycket att säga om detta land/stad, men jag tycker att det var fantastiskt!
Åka buss och äta dadlar
Silver/guld-marknad, här prutade jag för första gången i mitt liv, 9:- tjänade jag på det!
Kyrkogården
Moské vid 23 juli-gatan
Middag för 4 personer. Massor med mat, god mat, för endast 8 rial. Dvs 34:- var :)
Inne på silvermarknaden, mycket fint och mycket brutalt blinblingit!
Butiksägarna ville fota oss, när de inte fick kameran att fungera sprang de över till nästa affär och lånade en annan. Det verkar vara typiskt även det, hittade vi inte exakt det vi ville ha i en affär sprang butiksägaren iväg o hämtade det i en annan affär!
Ewa
2012-02-13 @ 23:00:54

Fina kort :o)




Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Frupiekart

Bloggen uppdateras sporadiskt med händelser från familjelivet, bröllop, resor och lite smått och gott.

RSS 2.0