Daim-Rutor

Sista dagen på Såpis, men det var inte bara jag som slutade idag... Så det vanliga fredagsfika bestod istället av en hel buffé med kakor, bullar, tårtor och smörgåsar. En tuff dag, hade nära till tårarna en gång, jag kommer ju sakna alla så mycket och vissa extra mycket såklart. Blev avtackad igen, med en jättefin blomma och ett litet tal av chefen.
Det jag bidrog med till fradagsfikat var daim-rutor, ser inte så mycket ut för världen men var såå gott! Jag fick mycket beröm och hela plåten gick åt =) Receptet hittade jag på kokaihop.se

Daim-rutor

KAKAN

2 st ägg
3 dl strösocker
150 gram smör
4,5 dl vetemjöl
1 msk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
2 msk kakao
1,5 dl mjölk

GLASYR

250 gram smör
4 dl strösocker
3 st äggula
1 msk vaniljsocker
2 st dubbeldaim

Gör så här

  1. Vispa ägg och socker vitt och pösigt
  2. Smält smöret och häll i mjölken i smöret.
  3. Blanda de torra ingredienserna i en bunke.
  4. Rör ner de torra ingredienserna växelvis med vätskan i äggsmeten.
  5. Häll smeten i en långpanna med bakplåtspapper i botten.
  6. Grädda i ca 15 min 225grader. Låt kakan svalna.
  7. Lägg alla ingredienserna till glasyren i en kastrull.
  8. Värm under omrörning tills smeten tjocknar.
  9. Bred glasyren över kakan och strö över hackad daim.
  10. Låt glasyren stelna. Skär kakan i rutor och njut!!!

Sunset

Bilder från kvällspromenaden. Det är nästan svårt att säga vilken årstid det är, varmt och ljumma vindar, brittsommar var det någon som sa på jobbet. Hur som helst, vackert är det!
Åh, btw, London är bokat & betalt! Bershka, Forever21, Primark här kommer vi!!

 


Resten av kvällen har jag ägnat i köket och bakat daim-rutor som jag ska bjuda på imorgon på jobbet. Hade gärna velat provsmaka innan... glasyren var god ialf!

 

Veckans matlåda: Tacopaj

Jag fortsätter på temat vardagsmat/matlåda. Bra att gå tillbaka till om jag får idétorka på matfronten... Idag slutade jag skapligt och passade på att fixa ihop en tacopaj. Som vanligt är receptet på "en höft" och fyllningen varierar lite från gång till gång.
Nu är jag hemma från spinnigen och har avslutat kvällen med en hallon/tranbärs-shake! Strax dags för sängen och lite bokläsning. Natti!

Tacopaj
Pajskal:
- 3 dl rågmjöl
- 125 gram smör
- 2 msk vatten
- Blanda, tryck ut i en form och förgrädda i ugnen
Fyllning:
- 500 gram köttfärs
- Creme fraiche paprika/chili
- Tacokrydda
- 1 paprika
-Toppa med ost och grädda i ugnen

candyho

Bloggen uppdateras sporadiskt med händelser från familjelivet, bröllop, resor och lite smått och gott.

RSS 2.0